Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 2 november 2014

Tieners lezen de geloofsbelijdenis voor.
Tieners lezen de geloofsbelijdenis voor.

We kijken terug op een mooie ochtenddienst met ds. Marrit Bassa. Het thema ‘Dankbaar’ werd behandeld vanuit de gelijkenis van de Werkers in de wijngaard. Voor ons gevoel kan het oneerlijk zijn wanneer degenen die de hele dag hard hebben gewerkt net zoveel ontvangen als degenen die als laatste aansluiten. Deze gelijkenis laat zien hoe het eraan toe gaat in het koninkrijk van God. Daar gelden andere regels. Het gaat om de genade die God wil geven aan iedereen in gelijke mate en dan is niet doorslaggevend hoe hard je er zelf aan hebt gewerkt. Hij geeft “stromen van zegen”. Dat hebben we gezongen, waarbij we in het bijzonder dachten aan gelovigen die in moeilijke omstandigheden leven. Na de dienst hebben we elkaar ontmoet rondom de koffie en schalen zelfgemaakt gebak. Wat een creativiteit en een bakkunst! Goed om bekenden en onbekenden echt te spreken. Dat hoort bij een groeiende geloofsgemeenschap.