Algemeen

Terugblik zondagmorgen 14 december

Het thema was “Weest blij” en dat werden we. Aangestoken door de liederen en de verkondiging. Niet alleen omdat het zo goed was met elkaar (dat ook), maar met name omdat we ons “geliefd” voelden door Jezus. De Bruidegom (onze “Lover”) is echt op zoek naar Zijn geliefde bruid. Daarvan getuigt Johannes in zijn evangelie in hoofdstuk 3: 29-30. De Bruidegom wil zijn bruidje omarmen. Onvoorwaardelijk. Nou, dan hebben we wel een Woord voor de mensen om ons heen. Wie wil nu niet de geliefde van God zijn? Als kerk vormen we niet een armzalig clubje mensen dat nog vasthoudt aan ouderwetse ideeën. Nee, we vormen de voorhoede. De Bruidegom is op weg naar zijn bruid, naar ons. Dat maakt ons blij. En de vriend van de Bruidegom (de voorganger) is alleen maar blij dat hij zo dicht bij de ontmoeting kan zijn tussen de Bruidegom en de bruid.