Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 22 februari 

Zondagmorgen 22 februari heeft ds. Marrit Bassa met ons nagedacht over het thema: Zijn lijdensweg, onze levensweg. De lijdensweg van Jezus is eenmalig, uniek en is helemaal niet onze levensweg. Maar toch! Jezus zegt: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. We zijn 40 dagen op weg naar Pasen. Op die weg daar naartoe moeten we niet in het lijden blijven hangen. En ons ook niet troosten met een mooie verre hemelse toekomst. Niet zeggen: waarom geloof ik nog?, maar: wat betekent het voor mij om nog te geloven? En daar geeft Jesaja een antwoord op: “Ga opstaan en iets doen” (de armen een plek gunnen in je eigen huis, gevangenen bevrijden, eten geven aan de hongerigen).  Jezus herhaalt dat in het evangelie van Johannes: Zorg voor elkaar. De 4 discipelen laten hun netten vallen, staan op en gaan iets doen. En Jezus gaat hen daarin voor. Hoe zorgen wij voor de ander(en)? Geloof doet iets met je leven. Jesaja helpt mensen overeind. Jezus ook. Hij gaat voorop en helpt mensen overeind. Door je netten te laten vallen, ga je aan de slag. Wat doen wij en wat doe jij?