Algemeen

Terugblik avondbijeenkomst 12 april

Ds. (P.) Pieter Both uit Spijkenisse heeft met ons een avond gehouden over “Vervulling met de Heilige Geest” aan de hand van  Handelingen 2: 1-13. Binnen de Protestantse kerk is er relatief weinig aandacht voor vervulling met de Heilige Geest. De Geest verandert je altijd zoals past bij jou (Hij is een “gentleman”). Als in het boek Handelingen de Heilige Geest komt, worden mensen vervuld met vreugde. Dat geldt ook als de Geest in de kerk komt. Dan is het kerkenwerk niet langer zwaar, maar juist vreugdevol omdat je alleen maar de Geest hoeft te volgen. De Geest geeft vreugde, Hij geeft geloof en Hij zet je aan om naar buiten te gaan en vrijuit Jezus Christus te verkondigen. De Geest is de andere Trooster. Hij is gekomen in de plaats van Jezus. Het voordeel van de Heilige Geest is dat Hij overal tegelijk aanwezig kan zijn: zowel in Spijkenisse als in Apeldoorn en in Sudan. Wij vinden het vaak moeilijk om ons geloof vast te houden. Daarom heeft God Zijn Geest als onderpand gegeven. God wil bij de mensen wonen en geeft ons Zijn Geest (God hier op aarde in jouw eigen hart). Vervulling met de Heilige Geest is dat God ons meer op Zichzelf richt, zodat we opnieuw vervuld kunnen worden met de Heilige Geest. Daar kunnen we om bidden en dat hebben we ook gedaan.