Algemeen

Terugblik avondbijeenkomst 7 juni

Het thema was: “Liefde van God is…”. Aan de hand van de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan werd ons getoond dat dit verhaal nog steeds actueel is. Stel je voor: een moslima die langs de kant van de Europaweg ligt en door niemand wordt geholpen. Uiteindelijk stopt een Poolse werknemer die haar verzorgt en naar de Cantharel brengt. Wat zouden wij doen? Helpen we of laten we haar links liggen? In wie herkennen wij onszelf? En, hoever strekt onze verantwoordelijkheid voor hulp aan kinderen en tienermeisjes? Dat zijn goede vragen om eens bij stil te staan. We zijn nog niet uitgedacht. Met de Koningin Moeder van de Royal Bafokeng Nation uit Zuid-Afrika en een pastor hebben we verschillende liederen gezongen. Een beetje Zuid-Afrikaans, gecombineerd met Engelse liederen en onvervalste psalmen. Wat een combinatie. Duidelijk werd dat twee woorden universeel zijn: Amen en Hallelujah. Dat vergeten we na deze avond nooit meer.