Algemeen

Terugblik avondbijeenkomst 21 juni

IMG-20150626-WA0000We hebben met ds. H. (Henk) Jansen uit Ermelo nagedacht over het thema: In Christus heel. Dit thema is uitgewerkt in een cirkel met 3 ringen.  Gebaseerd op Psalm 103: 1-5 is te zien dat God vergeeft, geneest, verlost, kroont, verzadigt en vernieuwt. Dat is de cirkel van Gods liefde (buitenste ring). Het middelste deel geeft de gebrokenheid van ons leven weer. Ons leven is fragmentarisch en het lijkt erop dat we van ijsschots naar ijsschots springen. We lopen wonden op, doen zonden, krijgen te maken met tegenkrachten en we ervaren bindingen. De binnenste ring geeft aan dat God op al deze terreinen redding kan bieden en dat ook doen wil als we Hem daarom vragen. De Heilige Geest zorgt dat alle stukjes op hun plek vallen. Zoek daarom de stilte op en vraag om de komst en de werking van de Geest.