Algemeen

Terugblik ochtenddienst 28 juni 

Het was een bijzondere dienst met ds. H.J.W. (Bert) Faassen over geloofsopvoeding op zondag 28 juni. Het thema was: Wat doe je je kind aan? Dit naar aanleiding van 1 Samuel 2 waarin beschreven wordt dat moeder Hanna ieder jaar een nieuwe jas (manteltje) naar Samuel brengt. Hij deed dienst in het heiligdom, maar daar ging het beslist niet altijd even heilig aan toe. Toch hield Hanna vol en maakte eigenhandig een nieuwe jas. Misschien wel met draden van geloof, hoop en liefde. Ongetwijfeld heeft ze veel voor haar zoon gebeden. Wat geven wij als ouders mee aan onze kinderen op geloofsgebied? Of, wat hebben wij meegekregen van onze (groot)ouders? Zijn het alleen regels of juist de liefde van en voor God. Het was mooi om te luisteren (en te kijken) naar verhalen van kinderen, een moeder en een ouder iemand uit onze geloofsgemeenschap. Wat een gaven en talenten zijn aanwezig.