Algemeen

Ingrijpend

Wat een ingrijpende dagen liggen er achter ons. De bootvluchtelingen die aanspoelen op de Europese stranden en vervolgens hun reis moeten vervolgen langs allerlei obstakels. Een deel van hen is in handen van mensensmokkelaars gevallen, een ander deel is overleden. En wij hebben er de afgelopen weken en maanden naar gekeken. Tot het nu wel heel dichtbij komt. Vluchtelingen die worden opgevangen in de America-hal. Het is goed dat de gemeente Apeldoorn hiertoe besloten heeft. En we zien de mensen in actie komen: gezinnen (ook uit onze  geloofsgemeenschap) die hun huis voor de vluchtelingen open stellen en hen gezamenlijk een warm welkom toe zingen. Hartverwarmend om te zien dat deze activiteiten plaatsvinden. De Bijbel roept ons op om goed te doen en de vluchtelingen te beschermen en hen de helpende hand te bieden. Dat wat wij ontvangen hebben (materieel en immaterieel), mogen we doorgeven. Laat de liefde van Christus ons motiveren.