Algemeen

Terugblik ochtenddienst 20 september 

Tijdens deze startzondag heeft ds. M.D. (Machiel) van der Giessen uit Amersfoort het thema: “Alleen op de wereld”, gebaseerd op Genesis 2, uitgewerkt. Wat een praktische lessen uit een heel bekend gedeelte. God de Schepper maakt de mens uit stof/rode aarde. Dan zegt God dat het niet goed is dat de mens alleen is. Maar, hij laat de mens (Adam) dat eerst zelf ervaren. En dan komt er iemand die op hem lijkt, maar ook heel anders is (een “tegenover”). In ons huwelijk, in ons werk, in de kerk is het ook goed om een “tegenover” te hebben. Hoe dat moet? Daar gaan we het vast nog wel eens over hebben. Na de dienst hebben we met elkaar gegeten. Wat een feest om met zoveel mensen, inclusief een aantal gasten, rond een rijk gevulde tafel te staan en gezamenlijk het voedsel te delen.

‘s Middags hebben we de Welkomstdienst voor vluchtelingen in de Grote Kerk meegemaakt. Het was goed om er te zijn, de vluchtelingen te verwelkomen en te zien dat veel kerken en stichtingen de handen ineen slaan. Gods liefde overwint tegenstellingen die door mensen zijn gemaakt.