Algemeen

Terugblik ochtenddienst 18 oktober 

Ds. R.J. (Robbert-Jan) Perk uit Nijverdal heeft met ons nagedacht over het thema: “Laat heb ik U lief gekregen” aan de hand van Johannes 15: 1-17 (De Wijnstok en de ranken en elkaar liefhebben). De liefde van God is de grondtoon van het Evangelie van Johannes. De Heilige Geest nodigt ons uit om binnen te treden in de kring van liefde en ervaring die er is bij de Vader, de Zoon en de Geest. Dat is geen wettische verplichting, maar dat gaat als vanzelf: “Van mijn geliefde ben ik en Hem behoor ik toe”. Ik wil niets liever dan altijd bij U zijn.

Tegelijk is dat ook een opdracht in ons (kerkelijke) en persoonlijke leven; liefdewerk wordt geproefd door de mensen en gezien door de Heer. Gaan wij zo met elkaar om binnen De Fontein en in onze gezinnen? Hij is het waard en Hij geeft het ons uit genade.