Algemeen

Terugblik Avondmaalsviering 1 november 

Afgelopen zondag hebben we voor het eerst het Avondmaal gevierd in onze gemeente. Ds. Leendert Jan van Lingen sprak met ons over de dag van de toorn die is aangebroken (Openbaringen 6 en 7). Wie kan dan bestaan? Geen mens. Alleen het Lam in de hemel, Jezus Christus, die de dood heeft overwonnen.

Het Avondmaal wil ons versterken, zoals Psalm 23 dat verwoordt: “in het hart van de woestijn, wil God ons verkwikken en laven. Wij vieren de maaltijd niet alleen, maar verbonden met de wereldwijde kerk. Door de viering worden wij verenigd met elkaar, met de gelovigen die nu leven en de heiligen die ons zijn voorgegaan. Het is vandaag Allerheiligen (we gedenken degenen die om hun geloof zijn omgekomen). Geen optocht met maskers (Halloween), maar “Holyween”.
Wij weten van het licht van Christus, wij vieren het feest van de overwinning op de dood. Het Lam ruilt met ons; Hij biedt ons Zijn Leven aan. De menigte rondom de troon in de hemel bezingt God. En wij? Wij mogen meedoen. Uit eerbied, ontzag, aanbidding, liefde, dankbaarheid. Sta op … eet en drink.