Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 15 november 

Ds. A. (Adri) Bloemendal uit Nunspeet heeft naar aanleiding van Marcus 12: 38 – 13: 2 gesproken over geld en geven. Is in de ogen van God een euromunt meer waard dan een briefje van 50 euro? Jezus rekent anders. Hij kijkt niet naar de waarde van de munt, maar naar de mens. Als een arme weduwe alles weggeeft wat ze op dat moment had, geeft ze veel meer dan een rijke die geeft van zijn overvloed. Duidelijk is in ieder geval dat je rijkdom niet mag gebruiken terwijl je geen oog hebt voor je (arme) naaste. De arme weduwe geeft alles wat ze op dat moment heeft en toch is ze niet zielig. Jezus prijst haar omdat ze alles heeft gegeven voor de dienst van de tempel. Zou ik ook door Jezus geprezen worden om mijn toewijding, mijn giften? Wat wil ik aan Hem geven? Hoe belangrijk is voor mij de dienst van God? Goede vragen om voor onszelf te doordenken, ook als voorbereiding voor de komende actie Kerkbalans.