Leren en ontmoeten

Terugblik Paasdienst 27 maart

En toen was het zondag; Opstandingsdag. De Heer is waarlijk opgestaan! Dr. A. (Arjan) Plaisier hield naar aanleiding van Johannes 20 een echte Paaspreek. Wat duurt het lang voor iedereen beseft dat de Heer echt is opgestaan. Eigenlijk geldt dat voor ons ook nog steeds. Wij leven in een Paas-wereld, maar wat is het voor ons moeilijk om erbij te komen, om het te bevatten. We zijn gevangen in onze eigen wereld (verdriet, ervaringen, ongeloof). Pasen betekent dat de Heer er zelf aan te pas moet komen om de boodschap te laten landen. Van God uit bereikt de boodschap ons ook echt. De schellen vallen van m’n ogen omdat Hij dat zelf doet. Dat moment wordt beschreven in dit Bijbelgedeelte. Ontroerend. Jezus als de tuinman op het kerkhof maakt er weer de paradijs-tuin van. Hij zegt: “Maria” en zij zegt: “Mijn Meester”. Dat is het hele geheim. Jezus en Maria vinden elkaar en het geheim is dat Hij ook mijn naam noemt.