Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 1 mei

We hebben met ds. H. (Henk) Jansen nagedacht over het thema: “De vrede van Christus”. Wat is de vrede die de wereld kan geven? Dat is afwezigheid van oorlog, vaak afgedwongen door wederzijdse afschrikking en conflictbeheersing. Jezus geeft een andere vrede, staat in Johannes 13 en 14: elkaar de voeten wassen, je volledig geven aan de ander, nederigheid. Het nieuwe gebod van de liefde om de weg van de uiterste gehoorzaamheid te gaan. Jezus geeft het voorbeeld en roept ons op om dat ook te doen. Hij geeft het ons als een cadeau. De discipelen krijgen de vrede van Christus mee als cadeau met de opdracht om dat door te geven aan anderen, van huis tot huis. Juist in het zien van de opgestane Heer, is de vrede zichtbaar. Dat laat Jezus bij ons achter.