Algemeen

Actie Vakantiegeld Samen Delen

De oproep van kerken in Apeldoorn om (een deel van) het vakantiegeld te doneren aan plaatsgenoten die nauwelijks kunnen rondkomen, heeft ruim 81.000 euro opgebracht. Er zijn zo’n kleine vierhonderd Apeldoornse gezinnen blij gemaakt met een bijdrage uit deze actie. Een actie waaraan we als geloofsgemeenschap de Fontein ook hebben deelgenomen. We willen iedereen die heeft bijgedragen heel hartelijk bedanken. Hieronder volgen een paar reacties op de actie.

Een reactie per email: “Ik heb het actiegeld ontvangen,allereerst wil ik iedereen heel erg bedanken,ik heb door gegeven dat ik een islamiet ben, maar dat was geen probleem. Toen begreep ik dat het pas. Dat er mensen zijn die voor andere mensen zijn, zonder enige belang, ik vind het fantastish,
Ik zal een ding nog toevoegen hoe jullie mij in deze moeilijke tijd hebben geholpen zal ik en mijn gezin nooit vergeten. Dank u allen.”

Een deler aan het woord: “Ik word binnen genodigd. De vrouw des huizes verontschuldigt zich voor het feit dat de vloer zo kaal zonder vloerbedekking is. Ze woont er nog maar een paar maanden en degene die vloerbedekking zou komen leggen, heeft moeten afzeggen en komt volgende week. Als het geld wordt uitgepakt barst mevrouw in tranen uit. Ik kom met mijn dochter uit een heel moeilijke situatie van elders en heb hier al zoveel steun ervaren. Nu kan ik voor mijn dochter die volgende week jarig is een verjaardagsfeestje houden.”

Nog een reactie per email: Vanavond kwam iemand (ik ben zijn naam vergeten….) een envelop met vakantiegeld brengen. Ik geloof dat ik een beetje vreemd reageerde… Maar hij overviel me nogal. Ik had hier echt niet op gerekend! Dacht dat het nog minstens 2 weken zou duren voor ik iets zou horen en dat er dan een gesprek ofzo zou volgen. En durfde niet te hopen dat ik dan ook wat zou krijgen. En nu ligt hier een envelop met heel veel geld naast me op de bank…. En het had niet op een beter moment kunnen komen. Mijn oudste zoontje heeft behalve een joggingbroek geen broeken meer. En bij de kledingbanken is niets te vinden in zijn maat. Nu kunnen we gewoon een nieuwe broek gaan kopen!!! Van het geld dat overblijft gaan we een keer een dagje uit in de vakantie en als afsluiting bij restaurant Orange eten. Daar zeurt mijn jongste al maanden om. Ontzettend bedankt dat wij mee mochten delen. En nogmaals mijn excuses dat ik nogal beduusd reageerde. Ooit zullen voor ons ook weer betere tijden aan breken en dan zal ik ook zeker mijn vakantiegeld gaan delen met mensen die het dan heel goed kunnen gebruiken. Echt ontzettend bedankt!”