Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 7 augustus

Ds. J. (Joram) Oudshoorn heeft gesproken over het thema: “Vakantie 2016: zon, zee en … angst”. Juist in deze periode overheerst de angst voor aanslagen en terreur. Het komt inderdaad angstig dichtbij. Eigenlijk heeft David dat ook ervaren toen hij op de vlucht moest voor de staatsgreep van zijn zoon Absalom. Zijn angst was terecht want hij moest daadwerkelijk vluchten. Tegelijk zeiden de mensen om hem heen dat ook God hem verlaten had. En toen schreef hij Psalm 3. In deze Psalm belijdt hij dat God zijn schild is en zijn eer. Vanaf Zijn berg (Sion) beschermt hij David en uiteindelijk zegent Hij hem en het volk Israël. God is nog steeds dezelfde en Hij wil dat ook zijn voor ons. Dan wordt het thema: “Vakantie 2016: zon, zee en … zegen”.