Archief

De Fontein Apeldoorn vanaf zondag 18 september een pioniersplek

Geloofsgemeenschap De Fontein in Apeldoorn is vanaf zondag 18 september 2016 officieel een pioniersplek van de Protestantse Kerk Nederland. Rond 11.45 uur wordt het contract getekend door de scriba van de synode dr. René de Reuver in wijkcentrum het Kristal, Distelvlinderlaan 200 in Apeldoorn.

Een pioniersplek is een vernieuwende vorm van kerkzijn die gericht is op mensen die niet betrokken zijn bij een bestaande kerk. De Fontein is een missionaire gemeente binnen de Protestantse Gemeente Apeldoorn en de vierde pioniersplek in Apeldoorn. Dit jaar wil de landelijke kerk 100 pioniersplekken in Nederland hebben opgestart.

Tijdens de ochtenddienst die begint om 10.00 uur zal de Apeldoorner Peter van Essen als missionair musicus worden verbonden aan de pioniersplek. Peter heeft conservatorium gestudeerd in Amsterdam en is docent en violist. Hij werkte 20 jaar als artistiek producer van de jaarlijks uitkomende Opwekking-cd’s en de bundel Opwekkingsliederen.

Peter zal zich gaan richten op toerusting van het huidige muziekteam en om samen met dit team missionaire muzikale activiteiten opzetten om het evangelie bekend te maken aan mensen die niet (meer) betrokken zijn bij een bestaande kerk.

De Fontein

De Fontein is een geloofsgemeenschap in opbouw die wekelijks samenkomt in het wijkcentrum Kristal in de wijk Zuidbroek. De geloofsgemeenschap weet zich verbonden met allen die leven vanuit een persoonlijk geloof in Jezus Christus, ongeacht het kerkgenootschap of de groepering waartoe zij behoren. Op 9 oktober 2016 zal oud-scriba van de Protestantse Kerk Nederland ds. Arjan Plaisier worden verbonden aan de geloofsgemeenschap.