Leren en ontmoeten

Terugblik startzondag 18 september

Wat hebben we genoten afgelopen zondag. Ds. R. (René) de Reuver, de opvolger van onze toekomstige predikant ds. Arjan Plaisier, leidde de dienst. Kerntekst voor de verkondiging was: Waar het hart vol van is, loopt de mond van over (Lukas 6: 45). Veel mensen die naar de kerk gaan, willen daar iets halen (een goede preek, gezelligheid, ontmoeting met anderen etc.). Maar, wat heb jij eigenlijk te delen in De Fontein? En, wat deel jij in de straat waar je woont?
In de gemeente leren we om te delen, je leven te delen met anderen. Hoe gaat dat precies?
Jezus spreekt in dit bijbelgedeelte het wee uit over zelfgenoegzame mensen en prijst zalig de armen en de kwetsbaren. Niet: ik red mezelf wel, maar we zijn aan elkaar gegeven. Hoe maak ik het verschil, wat deel ik hier en in het leven van elke dag? Heb je vijanden lief, keer je andere wang toe, geef zonder te vragen wanneer je het terug krijgt. Het komt erop aan wat je doet.
Jezus vraagt ook naar de motivatie: komt je hart mee in wat je doet? Het gaat om het delen van je leven, het delen van je hart. Delen waar je hart van overloopt.
Na de dienst hebben we met elkaar koffie gedronken, gebak gegeten en een uitgebreide lunch genuttigd. Tijdens de lunch zijn de handtekeningen gezet onder de pioniersovereenkomst. We zijn nu echt een pioniersplek binnen de PKN. Wat een voorrecht.
Op deze bijzondere dag is Peter van Essen als missionair musicus aan onze gemeente verbonden. Hij werd gezegend om tot zegen te zijn, met zijn muzikale gaven, voor mensen die God nog niet kennen.
Verder hebben we de wijk Zuidbroek wat verkend; een prachtige wijk om in te wonen. Wat een ruimte en wat veel groen.
Tot slot hebben we met elkaar gezongen en God groot gemaakt. Al met al een echte startdag.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”Startdag 2016″]