Algemeen

Voedzame lectuur

Enkele weken geleden, op 14 september, is er een boekje met meditaties van Gert Marchal verschenen. Ons gemeentelid Winus van Asselt prijst het boek aan: “Voedzame lectuur!”

‘Spreken is voor ds. Gert Marchal erg moeilijk geworden’, schrijft de uitgever bij de aankondiging van het boek ‘Zingen in de nacht’, dat juist is verschenen. ‘Maar gelukkig kan hij ons nog wel bereiken met zijn diepe meditatieve gedachten in zijn prachtig gebeeldhouwde taal.’

Wat voor het jongste boek van dr. G. W. Marchal geldt, geldt ook voor zijn talloze preken, meditaties, artikelen en recensies. Via de website www.gertmarchal.nl bereiken ze ons. Het is de bedoeling dat hier wekelijks nieuwe bijdragen geplaatst worden die van de hand van ds. Marchal verschenen voordat hij in 2013 door een herseninfarct getroffen werd. Nog een keer met de woorden van de uitgever: ‘Meditatieve kunstwerkjes van een zeer geliefd auteur en predikant’, maar ook waardevol studiemateriaal, pastorale pennenvruchten en veel verrijkende citaten, die Marchal gedurende tientallen jaren verzamelde. Om ze door te geven.

Het boek kost 7,50 euro en is te bestellen bij het Boekencentrum of bij de plaatselijke christelijke boekhandel.