Algemeen

Ds. Arjan Plaisier vanaf 9 oktober missionair predikant in Apeldoorn

Ds. Arjan Plaisier wordt zondag 9 oktober 2016 officieel predikant van Geloofsgemeenschap De Fontein, onderdeel van de Protestantse Gemeente Apeldoorn. Dit gebeurt tijdens een feestelijke dienst in wijkcentrum Kristal (Distelvlinderlaan 200) in de Apeldoornse wijk Zuidbroek. De dienst begint om 14.30 uur en wordt geleid door ds. Dick Luijmes, geestelijk verzorger in de Gelreziekenhuizen, locatie Apeldoorn.

Ds. Arjan Plaisier, voormalig scriba van de Protestantse Kerk Nederland, ziet er naar uit om aan de slag te gaan voor de geloofsgemeenschap. “Ik wil in de eerste plaats verbonden worden aan De Fontein omdat de gemeente een beroep op mij heeft gedaan. Ik vind de Fontein een aantrekkelijke geloofsgemeenschap van betrokken en gedreven gelovigen en herken me voldoende in het profiel van deze gemeente om het aan te durven ja tegen haar te zeggen. Ik hoop dat we met elkaar steeds meer en dieper het fascinerende van het evangelie van Jezus Christus ontdekken en de ervaring op mogen doen wat het betekent lichaam van Christus te zijn. Mijn wens is, dat dit zo aanstekelijk werkt, dat het aantrekkingskracht uitoefent, ook op mensen die daar van huis uit niet mee zijn opgegroeid.”

De Fontein komt wekelijks samen in wijkcentrum Kristal in de wijk Zuidbroek. Ze wil aantrekkelijk zijn voor mensen die weinig of niets met kerk of geloof hebben. Dit is zichtbaar in de vormgeving van de kerkdiensten en in de activiteiten door de week. Het uit zich niet alleen in woorden maar ook in daadwerkelijke inzet in de Apeldoornse samenleving. De geloofsgemeenschap weet zich verbonden met allen die leven vanuit een persoonlijk geloof in Jezus Christus, ongeacht het kerkgenootschap of de groepering waartoe zij behoren.

Arjan Plaisier
Ds. Arjan Plaisier was van 2008 tot juni 2016 scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Na zijn afstuderen werd hij van 1986 tot 1993 namens de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) uitgezonden naar Makassar in Indonesië. Daar was hij als leraar werkzaam op de Theologische Hogeschool voor Oost-Indonesië. Hij gaf er les in de vakken filosofie en dogmatiek. Hierna werd hij in 1993 predikant in Leersum. In 2003 werd hij als predikant verbonden aan de wijkgemeente De Brug, Amersfoort.