Leren en ontmoeten

Terugblik Jeugddienst 2 oktober

Het thema van de dienst was: On my way to heaven (op mijn weg naar de hemel). Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Ds. J. (Jaap) Hansum had een prachtig verhaal over 2 baby’s in de buik van hun moeder (net voor de bevalling). Zij spreken samen of er leven is na de bevalling en of er licht is. Misschien zien ze dan wel hun moeder? De ene gelooft dat niet en de ander is hoopvoller. Hoe spreken wij over de hemel en over God?

We worden zalig uit genade. Jazeker. Tegelijk maakt het uit hoe we geleefd hebben. Wat uit liefde gedaan is voor Jezus, zal blijven bestaan. Wie karig zaait, zal karig oogsten. Maar wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten. We worden gekroond op basis van hoe we geleefd hebben. Welke weg leggen wij af naar de hemel? Het doet er toe.