Algemeen

Dorcasvoedselactie levert in Apeldoorn 2.250 voedselpakketten op

De 21e landelijke DorcasVoedselActie die in het weekend van 3,4 en 5 november werd gehouden heeft in Apeldoorn 2.250 voedselpakketten opgeleverd. In 23 supermarkten kon ‘een boodschapje extra worden gedaan’ voor mensen in diepe armoede die moeten leven van wat ze krijgen. De DekaMarkt in winkelcentrum ‘De Maat’ werd praktisch uitsluitend bemensd door Fonteingangers onder leiding van Frans Koote en realiseerden 81 pakketten.

Voor de Kerstdagen worden de eerste pakketten al afgeleverd in Oost-Europa. Deze actie voorziet niet alleen in materiële behoeften voor onze naaste, maar heeft ook een enorme impact naar het winkelend publiek en bijvoorbeeld de vele studenten die dit jaar meegedaan hebben (ca. 90). Zij worden stilgezet bij het armoede-vraagstuk, komen in actie en leren er ook nog van. Ook hebben vele kerken in groepsverband meegedaan.

Iedereen binnen De Fontein die zijn of haar bijdrage heeft geleverd vanaf deze plaats nogmaals ontzettend bedankt en bij leven en welzijn graag tot volgend jaar.