Archief

29 november: pannenkoeken uitdelen

Op uitnodiging van het Evangelisch Werkverband mogen we in Apeldoorn pannenkoeken uitdelen op 29 november. De bedoeling is dat we ‘s avonds naar de Herberg gaan om pannenkoeken uit te delen aan dak- en thuislozen. Daar zal een pannenkoekentruck aanwezig zijn om verse pannenkoeken te bakken. Wellicht gaan we nog naar een andere locatie, maar dat is nog niet bekend.

Waarom op 29 november? Dan is het Sint Pannekoek (ja, zonder extra ‘n’). De traditie wordt als eerste vermeld in 1986 in de bekende strip ‘Jan, Jans en de kinderen’ (getekend door Jan Kruis). Op Sint Pannekoek bakt de vrouw des huizes een grote stapel pannenkoeken. Wanneer de heer des huizes ’s avonds thuiskomt, heeft iedereen een pannenkoek op zijn hoofd. Zij roepen hem tegelijkertijd toe: “Een vrolijke en gezegende Sint Pannekoek!”

We hopen de mensen te verblijden met een lekkere pannenkoek en wie weet… misschien ontstaan er goede gesprekken. Je weet maar nooit…