Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 27 november

Ds. J. (Jaap) Hansum uit Lunteren heeft op deze eerste Adventszondag gesproken over het thema: Sta op en schitter. Jesaja 60: 1-3, Efeziërs 5: 8b-14 en Matteüs 5: 14-16. werden gelezen. Typisch voor de Nederlandse volksaard is de uitdrukking: “Doe eens even normaal”. We zeggen het tegen elkaar en zelfs in de politiek wordt het gebruikt. We vinden gewoon doen, al gek genoeg. En nu staat er in Jesaja de oproep om “op te staan en te schitteren”. God roept eerst Israël (en later ons) op om Zijn Licht door te geven. Zowel een actieve houding (opstaan) als een passieve houding (licht doorgeven). Daar hoort een prachtig kinderlied bij: “Laat zo je licht maar schijnen, bij alles wat je doet. Zodat de mensen zeggen: God is goed”. De video-opname van de dienst kunt u bekijken op youtube.