Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 4 december

We lazen op deze tweede Adventszondag Jesaja 11: 1-10 en Romeinen 8: 18-21. Het thema voor deze dienst was: “Het verloren paradijs keert terug”. 

Ds. Arjan Plaisier riep ons op om weer in sprookjes te geloven, want er zit altijd een kern van waarheid in. De sprookjes zijn gebaseerd op wat in de Bijbel staat. Maar, in de Bijbel wordt het waar wat beloofd is. 

Dat wat verloren is gegaan door de zondeval, wordt door God opnieuw gebouwd. God ziet ons voor vol aan. Hij biedt de mogelijkheid om aan Hem te denken, om meer van God te weten te komen. Als de kennis van God weer terugkomt, ga je met liefde de dingen bekijken en richt je je op Zijn koninkrijk. De Prins van de Vrede kust ons wakker. Zo gaan wij vol verwachting de Adventstijd in.