Leren en ontmoeten

Terugblik 1e Kerstdag

Wat hebben we een prachtige dienst gehad; veel bezoekers, mooie muziek en nadenken over de terugkeer van de heerlijkheid van God. Het gebeurde op die dag in het veld, maar het heeft zich sindsdien miljoenen keren, in een andere vorm, herhaald.

Dan vallen de schellen van de ogen en ervaar je vrede, je hebt het gevoel dat je thuis bent gekomen, dat je vervuld bent geworden. Als Jezus komt, is het God met mij. Het is vlakbij je, maar je moet er wel voor uit je stoel komen. Hij komt door de kieren van je bestaan. Heb je de boel zelf dichtgemetseld? Hij wil binnenkomen en je wakker maken.

De herders hadden een prachtige ervaring, maar ze moesten wel opstaan en naar de stal gaan. Het komt als een verrassing in je leven. Als je het wilt verzilveren, moet je in beweging komen, geen toeschouwer blijven. Elke dag een stapje doen in het licht, dichter bij God. Wat een mooi vooruitzicht.