Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 29 januari

We hebben stilgestaan bij het eerste deel van de Bergrede van Jezus. Ds. Arjan Plaisier heeft eerst het verschil uitgelegd tussen gelukkig en zalig. Gelukkig willen we allemaal wel zijn, maar zalig? Jezus is gekomen voor de zaligheid; het koninkrijk van God, dat je God zult zien, dat je Zijn kind zult zijn. We zijn allemaal bedoeld om te baden in het Licht van God, dat wij Hem zullen zien. Dan wordt de horizon wijd.

Maar, de zaligheid krijgen we niet tegen heug en meug. Hij doet een appèl op ons; wil je de zaligheid, of niet? En als je dan de stap zet, dan ga je steeds meer op Hem lijken. Ben jij deze uitdaging al aangegaan? Het is echt de moeite waard.

Zaligheid heeft ook te maken met de wereldwijde kerk. Wil je weten hoe? Bekijk de dienst: