Algemeen

Kokers gezocht!

Het inloophuis “De Herberg” in Apeldoorn biedt een warme plek voor mensen die daar behoefte aan hebben. Behoefte aan sociaal contact, een luisterend oor, aandacht, een warme maaltijd of een kop soep. Gemiddeld 30 mensen vinden bijna dagelijks hun weg naar het inloophuis. Vrijwilligers zorgen ervoor dat de bezoekers welkom zijn en de aandacht mogen krijgen die ook zij verdienen.

Van een vrijwilliger: “Sinds januari 2015 ben ik als kookster actief bij de Herberg. Verschillende keren heb ik een maaltijd bereid of soep gekookt. Het is mooi om te doen. Soms een hele klus om een lekkere maaltijd op tafel te krijgen, maar de blije gezichten en enthousiaste reacties die geven mij zoveel voldoening!  Voor sommige gasten is het de enige warme maaltijd in de week.  Zij krijgen een bord warm eten en tijdens het opscheppen denk ik, jij bent onze gast en je mag er zijn, ik heb hoop voor jou omdat God hoop heeft voor ons!”

Nu zijn we nog dringend op zoek naar soep- en of maaltijdkokers. Wie wil ons team komen versterken? Kom een keer mee lopen tijdens het voorbereiden en koken van een maaltijd en of soep. Eet met de gasten mee en hoor hun verhaal. Ben je geïnteresseerd, graag vertel ik je meer over het werken in de Herberg.

Cora Boon, coördinator.

Aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag.

Tel.nr. 055-5211002

E-mail: citypastoraat@deherberg-apeldoorn.nl