Leren en ontmoeten

Terugblik avondbijeenkomst 19 maart 

Ds. Arjan Plaisier heeft een inleiding gegeven over de eerste 11 hoofdstukken van Genesis. Een apart gedeelte met eigenlijk de basisverhalen van de Bijbel. Daardoor krijg je inzicht waar het over gaat in de wereld en in ons leven. Het is de beschrijving van de toneelvloer. Daar, waar de toneelvoorstelling (de Bijbel, de heilsgeschiedenis) zich afspeelt. Het is zo wijd als de wereld en het gaat over de hele mensheid. De eerste 11 hoofdstukken lopen niet goed af. Dan begint God opnieuw met de roeping van Abraham. Maar, ook het volk Israël redt het niet. Dan komt Jezus en vloeit het heil de wereld weer in, beginnend bij Israël. Als je in een uur de structuur van de Bijbel en de heilsgeschiedenis wilt horen, bekijk dan de uitzending nog eens: https://youtu.be/FqGXy6QEcxo.