Diaconie

Noodkreet: helpende handen gevraagd!

De dringende oproep die de Centrale Diaconie Apeldoorn deze keer doet, gaat niet om geld, maar om helpende handen voor de Goederenbank. Een noodkreet die we niet kunnen afdoen met een gift, maar waarvoor daadwerkelijk de persoonlijke inzet van een aantal mensen wordt gevraagd. Een urgente vraag ook, want de Goederenbank staat op het punt te verdwijnen. Mensen die zich al jaren ingezet hebben, zien zich genoodzaakt om te stoppen. De Goederenbank kan echter niet gemist worden, want wie helpt anders de mensen in nood aan meubilair, huishoudelijke apparatuur, bedden, matrassen, fietsen enz.? Moeten wij mensen bij wie het water aan de lippen staat, nee gaan verkopen? Dat kunnen wij als kerk in Apeldoorn toch niet met droge ogen laten gebeuren!!!

We hebben opslagruimtes, een aanhangwagen en veel goederen die om niet aangeboden worden. Wij zoeken vier enthousiastelingen die elk, één week per maand contactpersoon/ aanspreekpunt willen zijn. In een team ontlast én versterk je elkaar. Ook om bezorgers/rondbrengers zitten we dringend verlegen. Als diaconie laten wij vandaag hier deze noodkreet horen. Kom helpen. De Goederenbank moet doorgaan! Iedereen, die dit werk zou kunnen doen, al of niet lid van de kerk, vragen wij: stel ons niet teleur. Kom helpen. Bel of mail naar Corrie van Orden; diaconie@pkn-apeldoorn.nl of tel.nr. 055-3574403 (di.+ wo. van 9 tot 12 uur)