Leren en ontmoeten

Terugblik Paasdienst 16 april

Wat was het een prachtige dienst waarbij we met elkaar de opstanding van Jezus hebben gevierd. Bijzonder blij waren we met de vele gasten, zowel uit de buurt als familieleden en overige belangstellenden. Ds. Arjan Plaisier ging in op opstandingsverhaal zoals beschreven door Matteüs in hoofdstuk 28. Het Paasfeest is een heel overrompelend gebeuren; Jezus was gestorven, begraven en voor het graf een aantal bewakers. Het spoor van Jezus leek uitgewist. Er breekt echter op de Paasmorgen een andere werkelijkheid door. De hemel gaat open en een engel komt als een bliksem naar beneden.

De wakers worden als doden en de dode staat op. De rollen worden omgekeerd. Pasen is niet alleen stilte, maar kan ook power krijgen. Soms denken we dat we zelf de regie in handen hebben, en dan opeens, komt Jezus binnen in ons leven. Pasen is dat Jezus present is in deze wereld en in mijn eigen leven.

Een tweede verhaal is dat van de vrouwen. Het lijkt of zij in een andere werkelijkheid leven. De engel verschijnt bij hen als een zacht licht. Even later groet de Opgestane zelf de vrouwen. Misschien is het wel jouw verhaal; je loopt rond met een gebroken hart en dan komt Hij in je leven. Hij zegt: Ik heb je al die tijd gezien en je blijft in Mijn hand. 

Na afloop van de dienst was er een Paasinloop, waarbij op een creatieve wijze het Paasverhaal werd gebracht. De Romeinse soldaat, Pilatus en de hogepriester, ze waren allemaal aanwezig. En de eieren? Ja, die ook. In het kort werd uitgebeeld waar het Paasverhaal nu eigenlijk om draait. Gaat het om eieren of om iets anders?

Er was volop gelegenheid om te schilderen, te kleuren, te knutselen en te kijken. We hebben genoten, net als de bewoners uit de buurt en de andere gezinnen die aanwezig waren. Zeker voor herhaling vatbaar.