Algemeen

Welkomstcomité Zuidbroek

Sinds enige jaren bestaat het welkomstcomité Zuidbroek, een gezamenlijk initiatief van vijf kerken in de omgeving van Zuidbroek (Andreaskerk, Berea-Noord, Eben-Haëzerkerk, De Fontein en Julianakerk). Vanaf 2016 doet De Fontein mee. Het welkomstcomité is twee keer per jaar actief, in mei en oktober. Dan gaat er per deelnemende kerk op zaterdagochtend een M/V-koppel op pad met ongeveer vijftien adressen van nieuwe inwoners.

De mensen worden hartelijk welkom geheten in hun nieuwe woonwijk namens de gezamenlijke kerken. Ze krijgen een tasje met “gifts” en een City-Bijbel overhandigd (dat is een gewone Bijbel met daarnaast info over Apeldoorn). Daarnaast worden enkele korte vragen gesteld en -als men het op prijs stelt op de hoogte te blijven van kerkelijke activiteiten- wordt het e-mailadres gevraagd. Soms ontstaat er een gesprekje aan de deur. Over het algemeen waarderen de nieuwe bewoners deze bezoeken. De organisatie berust bij Jan Wagenaar en Jennie Geurtz van de Andreaskerk.

Op zaterdagmorgen 13 mei is het weer zover. Namens De Fontein gaan Henriëtte Kloosterboer en Henk te Kulve op pad. Laten we bidden voor dit mooie en belangrijke werk en voor al degenen die op pad gaan volgende week zaterdag. Dat er niet alleen deuren opengaan, maar ook harten van hen die de Here Jezus nog niet kennen.