Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 14 mei

In deze dienst werd stilgestaan bij het thema: “de smaak van goedheid”. We lazen 1 Petrus 1: 18 – 2: 3 waarin deze zin staat: Jullie hebben toch de smaak van Gods goedheid geproefd? 

Ds. Arjan Plaisier gaf aan dat mensen op twee verschillende manieren tot geloof komen:

  • Je hebt het altijd gemerkt en dan raakt het je diep vanbinnen (Augustinus), of  
  • Je krijgt de schrik van je leven (Paulus).

God is fascinerend en aantrekkelijk. Zijn goedheid is uitgeschreven in een mens van vlees en bloed, Jezus. En Hij raakte sloebers, bezetenen, zieken en doden aan. Dat gebeurt nog steeds en we zien het om ons heen gebeuren. Houd ogen en oren maar open.

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, moet je erbij blijven. Dan moet je volhouden. Het leven bestaat niet altijd uit lekkere hapjes en soms is het bitter. Maar uiteindelijk ontwikkelt je smaak en ervaar je meer van Gods goedheid. Waag het er maar op.