Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 21 mei

Ds. André Priem uit Ermelo las Ezechiël 36: 22-28 en Romeinen 8: 1-11. Het thema van de verkondiging was: “Kom in ons leven en maak ons nieuw”. We leven in de periode vlak voor Hemelvaart en Pinksteren. Jezus staat op het punt om naar de hemel te gaan en dan zegt Hij: “Wanneer iemand Mij liefheeft, zal hij zich houden aan wat Ik zeg, Mijn Vader en Ik zullen bij hem komen en bij hem wonen”. Eigenlijk gaat dan je hele leven op z’n kop: je krijgt tegelijkertijd een harttransplantatie (een nieuw hart) en nieuwe longen (een nieuw leven). Een complete make-over. Zitten we daarop te wachten? Gelukkig hoeven wij niet letterlijk op de operatietafel. Maar, ook in geestelijk opzicht is het ingrijpend. God is blijkbaar bereid zover te gaan om ons tot onze bestemming te brengen. En daar zijn we Hem eeuwig dankbaar voor.