Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst met ds. Arjan Plaisier, 6 augustus 10.00 uur

De bijbel is een realistisch boek, dat blijkt iedere keer. We lezen dat we soms worden tegengewerkt; er zijn boze machten aanwezig. Is het de duivel, is het de tijd, zijn het andere mensen? Wat doe je zelf op het moment dat je afgebroken wordt? In Romeinen 8: 31 – 38 staat een prachtige zin: “Als God voor ons is, wie kan er dan tegen ons zijn?” God gaf Zijn hart aan ons, Zijn Zoon. Het kruis is het grote plusteken in de wereld. God breekt er dwars doorheen en maakt van de minnen (ook in ons leven) een plus. Lang geleden is Jezus voor ons gestorven (eenmalig), maar nu bidt en pleit Hij voor ons, ook op dit moment, heel persoonlijk. Hij bidt VOOR ons. Dat werkt aanstekelijk en dan gaan ook wij voor de plus. Een christen is niet tegen, maar voor. Want God is voor ons. Als God ja zegt, ga je fier overeind staan, al is het met knikkende knieën.