Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 13 augustus met ds. Arjan Plaisier

We lazen Exodus 1; een ijzingwekkend verhaal. Het volk Israël wordt tot slaaf gemaakt en moet hard werken om geld op te leveren voor de farao. Als het volk te snel groeit, wil de farao daar een stokje voor steken. Eerst laat hij de Israëlieten keihard werken en daarna wil hij via de vroedvrouwen de jongetjes laten ombrengen. Als dat onvoldoende resultaat heeft, gebiedt hij om de pasgeboren jongetjes in de Nijl te werpen.

Sifra en Pua, de vroedvrouwen, doen gewoon hun werk. Zij hebben ontzag voor God en hebben het lef om nee te zeggen, zich te verzetten. Ze dienen het leven en zijn verstandig en slim. Een voorbeeld voor hoe je christen kunt zijn, toen en nu.  

Gelukkig leven wij niet in een tijd van genocide, maar we worden wel bedreigd:

  • We zijn altijd bezig (7 x 24 uur), de hele dag online en we moeten uitkijken slaaf te worden van ons werk, ons vermaak, onze telefoon. Dat zet het voortbestaan van de kerk op het spel.
  • Onze overheid wil ons dwingen in het keurslijf van neutraal (ipv. christelijk) onderwijs. Zo kunnen onze kinderen worden afgepakt.

We hebben mensen nodig die als vroedvrouw willen handelen. Wil jij dienaar van het leven zijn? Wil je eraan meehelpen dat in ons en in andere mensen Christus geboren wordt?

YouTube player