Leren en ontmoeten

Terugblik avondbijeenkomst 20 augustus

Op deze avond is ds. Arjan Plaisier ingegaan op het ontstaan en de achtergronden van het kerkelijk jaar. Het kerkelijk jaar wordt gekenmerkt door feesten, die te maken hebben met Christus en met de Heilige Geest. We vieren dat God onder ons gekomen is en ons bevrijdt. Het oudste feest is Pasen met een hele periode van voorbereiding die daarbij hoort. Datzelfde geldt voor Kerst, het Christusfeest. Deze feesten zijn geplaatst op de scharniermomenten in het jaar. De hoogtepunten van je geloof komen naar je toe op de feestdagen.

In onze gemeente is een werkgroep enthousiast aan de slag gegaan om zelf antependia (het kleed aan de voorkant van de kansel) te maken. Deze zullen worden ingezet in de diensten om het kerkelijk jaar meer kleur en betekenis te geven.