Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 27 augustus

Ds. I. (Ilonka) Terlouw las met ons Colossenzen 3: 3 en stond stil bij het thema: “Je leven is met Christus verborgen in God”. Wie ben ik eigenlijk, wat wil ik en waar gaat het naar toe met mijn leven? Als wij antwoorden zoeken, kijken we naar onze familie, ons verleden en naar ons eigen kunnen en falen. 

Paulus geeft een ander antwoord: Je leven ligt met Christus verborgen in God. Wie je bent, wordt bepaald door de werkelijkheid van Christus. In de dienst werd dit prachtig verbeeld met 4 poppetjes.

Deze identiteit is wel verborgen. De zon is er, maar die zie je niet altijd. Soms is de zon gehuld in een dikke laag nevel. Daar kun je je bij neerleggen. Dan pas je je aan (conformeren) aan de regels, dat wat men van je verwacht. Zolang de zon niet doorbreekt, richt je je op de nevel.

Paulus wijst een andere weg. Hij zegt: richt je op Christus. Niet conformeren, maar negeren. Geniet, net als kinderen tijdens een bruiloftsfeest op het strand, van het schuim van de zee en laat je niet regeren door de nevel.