Overig

Dorcas voedselactie 2017

In 2015 en 2016 hebben leden van De Fontein zich ingezet voor de jaarlijkse, landelijke Dorcas-voedselactie door een supermarkt te ‘adopteren’. We zamelen eerste levensbehoeften in voor mensen in Oost-Europa en Afrika, die moeten leven van wat ze krijgen. We zijn niet alleen bezig voor een goed doel, maar de impact is groter omdat de actie ook het effect heeft van een bezinningsmoment waarbij een grote groep de handen uit de mouwen steekt en tijd vrijmaakt voor de naaste in nood. Zeker nu de vrijwilligers steeds meer uit jongeren bestaan. Sommige scholen in Apeldoorn geven hun leerlingen zelfs vrij om aan de actie mee te doen. Dit jaar wordt de actie in 22 supermarkten in Apeldoorn e.o. gehouden in DV de eerste week van november, met nadruk op vrijdag 3 en zaterdag 4 november.

We willen dit jaar ook weer meedoen. We zijn welkom in de mooie vernieuwde DekaMarkt aan de Vlijtseweg. Een mega-supermarkt, dus we hebben dit jaar ook veel meer mensen nodig… Zou het bijvoorbeeld ook een idee zijn om als kring in het kader van ‘samen een klus doen’ een shift voor je rekening te nemen op één van die dagen? Noteer de data vast. Je kunt je via de mail opgeven bij Frans Koote: f.koote@upcmail.nl. Frans organiseert de actie bij de DekaMarkt en is beide dagen de coördinator. Hij is ook aanspreekbaar na afloop van de ochtenddiensten de komende weken.