Algemeen

Nieuw boekje van Gert Marchal

Op de achterzijde van boekje van ons gemeentelid dr. Gert Marchal: ‘Kijk en zie'(mediteren over de Psalmen) staat vermeld: Door de ogen van dominee Gert Marchal fonkelen de eeuwenoude psalmen als nieuw. “Een lofzang kan hooggestemd zijn, maar ook klinken uit de diepte. Niet alleen de overvloed en de vreugde klinkt er in op, ook het Godsgemis (….). Je hoeft je nergens voor te schamen, behalve wanneer je de Here God niet of niet voldoende serieus neemt. Ik vind het een verademing om de psalmen te lezen en te zingen.”

Een prachtig meditatief boek. Na Zingen in de nacht is dit zijn tweede boek, nu over de Psalmen. Dr. Gert Marchal was predikant te Oosthem, Ellecom en  De Steeg, Hellendoorn en Beekbergen. Sinds 2009 is hij met emeritaat.

Bestel hier het boekje.