Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 12 november 10.00 uur

Een spannende vraag: Hoe loopt het af met jou en mij, met je leven? Best wel confronterend. Jezus vertelt een verhaal over talenten (Matteüs 25: 14-30) om ons daar gevoelig voor te maken. Hij tekent het leven aan de hand van een voorbeeld: je krijgt wat, dan ga je leven en aan het eind komt de vraag: wat heb je met je leven gedaan? Veel mensen leven in het hier en nu, eigenlijk zonder kop en staart. Dan leef je bij de dag, zonder dat je beseft dat God je heeft gewild.

En wij? Leven wij pro Deo (voor het aangezicht van God) of pro ego (voor onszelf)? Wat is ons beeld van God? Als je Hem in het vage laat of Hem ontkent, stop je jezelf en dat wat je ontvangen hebt, in de grond. Jezus roept ons juist op om voor Hem te leven met dat wat we ontvangen hebben. Uit dankbaarheid voor wat we kregen, geven we iets terug aan God. Net als Maria. Zij kreeg het kapitaal (talent) om te luisteren en deed dat heel bewust. Zij zat aan de voeten van Jezus. Wat is jouw talent?