Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 19 november

In deze dienst sprak ds. R. (Ron) van der Spoel over een deel uit het Onze Vader: “Geef ons heden ons dagelijks brood”. We lazen Exodus 12 en Mattheüs 6.

  • Het gaat over BROOD. Jezus leert ons om te bidden voor de gewone dingen van iedere dag. Bid concreet en vraag God om specifieke zaken. Als je dat doet, kun je ook bewust ontvangen uit Gods hand en dan wordt je leven spannender. Wat gaat God mij vandaag geven?
  • Geef ons HEDEN. God geeft per dag. Morgen mag je er weer om vragen. Je krijgt van God een dagelijks portie moed, kracht, liefde, geduld etc. Ook krijg je vergeving en genade per dag. Net als het manna in de woestijn.

Zou onze gemeente er anders uitzien als we met elkaar concreet en voor vandaag gaan bidden? Ik denk het wel. En u/jij?