Algemeen

Baksters / Bakkers gevraagd

Van dinsdag 19 t/m 22 december wordt  in Apeldoorn Serious Request gehouden  Met deze  actie  hoopt men geld op te halen voor een goed doel. Ditmaal is de bestemming voor mensen die elkaar door oorlogsgeweld of andere traumatische omstandigheden zijn kwijtgeraakt weer bij elkaar te brengen. Diverse Apeldoornse kerken hebben een bijbel leesestafette georganiseerd. De actie begint op zaterdag 16 december om 10.00 uur en loopt door tot woensdag 20 december middernacht en wordt gehouden in de Onze Lieve Vrouwekerk, ( de vroegere Mariakerk)  Gedurende die tijd wordt voortdurend uit de Bijbel voorgelezen door verschillende mensen die zich daarvoor hebben opgegeven. Daaromheen zijn er ook nog andere activiteiten. Zo wordt er koffie geschonken voor voorbijgangers in een tent bij de kerk. .

We willen graag iedereen die komt lezen, helpen of kijken iets lekkers aanbieden. En wat is er lekkerder dan zelfgemaakt gebak? Om dat aan te bieden zoeken we mensen die iets lekkers willen bakken. Wat dan? Ter inspiratie hebben we hieronder een aantal Joodse recepten verzameld. Het Joodse feest Chanoeka valt namelijk in de tijd dat er gelezen wordt. Een aantal Joodse, soms zelfs typische Chanoekagerechten zijn (klik op de gerechten en dan zie je hoe je ze klaar moet maken):

Uiteraard hoef je niet per se deze lekkernijen te maken, je mag ook zelf creatief aan de gang! Heb je wat lekkers gebakken? Dan vragen we je om het een van de dagen waarop gelezen wordt (dus zaterdag tot en met woensdag) langs te komen brengen tussen 9:00 en 10:00 uur.