Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 26 november Heilig Avondmaal

In deze bijzondere dienst hebben we overleden gemeenteleden en directe familieleden en vrienden herdacht. Aangrijpend en integer. En tegelijkertijd is het goed om elkaar als leden te ondersteunen, ook en juist in moeilijke tijden.

Daarna hebben we als gemeente het Heilig Avondmaal gevierd. Ds. Arjan Plaisier stond in de verkondiging stil bij 1 Korinthe 15: 19-22 en 35-49. We zijn op weg naar de voleinding en we stellen ons de vraag: Waar loopt het eigenlijk allemaal op uit? Het Bijbelgedeelte wekt ons op als Paasmuziek: het roept ons op om op te staan. Maar, Paulus kijkt ook terug, naar Adam. We erven iets van heel lang geleden. We komen uit de oertijd. In ons lichaam zit vitaliteit, maar het is ook stoffelijk en het vergaat. En onze geest? Geweldig, maar ook daar zit in feite de dood in. En dan is daar de hemelse mens, een implantaat van God. Dan worden we een erfgenaam van God. Kijk maar naar het doopwater, het kruis en het Avondmaal. Bid elke dag om een stukje Jezus, om iets van Zijn kracht, liefde, geduld, heiligheid. We wachten nog op een etreme make-over; we zullen op Hem lijken zoals Hij is. Juist daarom begint de make-over iedere dag in het klein.