Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 3 december

Op de eerste Adventszondag heeft ds. P. (Peter) Schormans gesproken over het thema: “Getelde dagen” naar aanleiding van Lucas 1: 5-25. We treden vandaag een nieuw kerkelijk jaar binnen. Gods geschiedenis herhaalt zich, zodat we Hem meer en beter kunnen leren kennen.

Het verhaal beschrijft dat de priester Zacharias in de dagen van Herodes de tempel binnen gaat. Hij gaat het heiligdom binnen. De bidder, de rechtvaardige gaat na zijn ontmoeting met God weer naar buiten. De wereld in waar Herodes, de man van macht en leugen regeert. Het gebed van Zacharias is verhoord, zegt de engel tegen hem. Maar hij twijfelt en moet leren vertrouwen op het Woord. Want dat is de volgorde: eerst het Woord (de belofte) en dan zien.  Zo ging dat toen en zo gaat het ook nu.

Nog een keer bekijken:

YouTube player