Leren en ontmoeten

Terugblik avondbijeenkomst 7 januari over stille tijd

We hebben samen stilgestaan bij stille omgang/stille tijd. Chiel Egberts verzorgde een inleiding en gaf zijn liefde voor de Psalmen aan ons door. Iedere ochtend neemt hij de tijd om de dag goed te beginnen: bidden, een gedeelte uit de Bijbel lezen, mediteren en weer bidden. Het is te vergelijken met een grote tafel die klaar staat met heerlijk eten. God nodigt je aan Zijn tafel. Ga je in op deze uitnodiging? Het verandert je dag en je leven. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Na de inleiding spraken we in groepjes verder over dit onderwerp. Houd je zelf ook stille tijd, of niet? Zijn er handige hulpmiddelen (bv. apps) die je kunt gebruiken om structuur aan te brengen? We deelden mooie en integere verhalen en we hopen dat hierover nog vaker gesproken gaat worden. Want bidden en Bijbellezen houdt ons dichtbij de Bron van leven.