Leren en ontmoeten

Terugblik avondbijeenkomst Lord of the Rings 

We hebben met elkaar nagedacht over het grote boek van Tolkien: In de ban van de ring.  Ds. Arjan Plaisier is een fervent liefhebber van dit boek en hij vertelde wat hem aansprak in dit boek waarin de zoektocht naar de ring van de absolute macht beschreven wordt. De kwaden zoeken deze ring omdat zij alleenheerschappij willen. De andere partij, de goeden, zijn niet gezwicht voor de verleiding van de macht. In (en achter) het verhaal zien we beelden van Christus voorbijkomen in verschillende figuren. Het boek lijkt uit te lopen op een catastrofe, maar uiteindelijk komt de koning terug en wordt de ring verbrand.

We kunnen door dit boek te lezen op een andere wijze in aanraking komen met het Evangelie. Zo zien we aspecten van het christelijk geloof op een andere manier verbeeld. Toch eens de grote stap wagen en dit boek gaan lezen of de film bekijken?

De avond (opnieuw) meebeleven?

YouTube player