Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 18 maart

In deze dienst ging ds. M. (Marius) Noorloos voor. Het thema was: ‘Wat een buitengewone liefde!’ Dit naar aanleiding van Johannes 3: 16 waar beschreven staat hoe intens de liefde van God is. Het gaat om 3 punten:

  • God heeft de wereld lief; dat is de wereld van de krant en het journaal, onze “rotwereld” waarin marteling, uitbuiting, geweld en vervolging dagelijks plaatsvindt. Deze wereld heeft God lief. De kerk hoort daar ook bij, bedoeld als kathedraal van Gods liefde, maar wat blijven we in gebreke. En toch, God heeft deze wereld lief.
  • Daarvoor heeft God Zijn Zoon ingezet; in Romeinen 5 schrijft Paulus dat het al moeilijk is om iets te geven aan een vriend, laat staan je leven geven. En God stuurt Zijn Zoon naar vijanden en geeft daarmee Zijn leven. Wat een enorme bereidheid om lief te hebben.
  • De prijs die God voor deze liefde vraagt; er hangt zeker een prijskaartje aan deze liefde, maar daarvoor heeft God al betaald. Dat heet genade en het is gratis.

Zodra je de woorden van God ter harte neemt, begint het eeuwige leven al. Met 3 voedingslijnen kan God groeien in je leven.