Leren en ontmoeten

Terugblik ochtenddienst 15 april

In deze dienst werd door ds. Arjan Plaisier gesproken over de zondeval. Tussen God en mens, mensen onderling en tussen mens en dier werd de wereld radicaal verstoord. Je kunt op 3 manieren reageren op de zondeval:

  1. Had God dit niet kunnen voorkomen?
  2. Het is toch wat, onze diepe val in Adam?
  3. Een bedrijfsongevalletje, maar we bedoelen het toch goed?

Als je op zo’n manier redeneert, mis je waar het werkelijk om gaat. Genesis 3 is de opmaat voor het grote reddingsplan van God. Adam is fataal geweest, maar het Licht van Christus doordringt alles. We zijn als mens gevallen, maar we mogen weten van de opstanding. Met Genesis 3 (zondeval) voor ons en Romeinen 5 in ons (we mogen met Jezus sterven en opstaan), zijn we gelukkige mensen.

Dienst nog een keer bekijken/beluisteren?

YouTube player