Leren en ontmoeten

Terugblik Pinksteren, 20 mei

Het was feest in de kerk; we spraken over de uitstorting van de Heilige Geest. Dat vond lang geleden plaats en ging gepaard met vlammetjes op de hoofden van de apostelen. We verlangen ernaar om zelf de gaven van de Geest te mogen ontvangen. We luisterden naar het Evangelie zoals beschreven staat in Handelingen 2: 1-24 en 37-38. Verschillende aanwezigen gaven aan hoe de Geest in hun leven werkt, soms op een heel bijzondere manier. En altijd gericht op Jezus Christus.

Ds. Arjan Plaisier stond stil bij het Pinksterfeest, het feest van de liefde. De kleur is rood, niet van de vlammen, maar de kleur van de liefde. En dat is gebleven; zo lief heeft God de wereld gehad dat hij de gave van de Geest gegeven heeft. Als een bad van de liefde, overvloedig. Iedereen mag het horen, zelfs in je eigen taal en begrips-wereld. God dropt niet alleen Zijn Zoon in de wereld, maar probeert ons ook voor de boodschap van het Evangelie ontvankelijk te maken door de Heilige Geest. God is in deze wereld werkzaam, in jouw en mijn leven.